Matsu El Viejo

€49,99
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Duivensoort:                 Tinto de toro

Wijnhuis:                      Vintae

Gebied:                         Toro

Land:                            Spanje

 

Omschrijving:          

Matsu El Picaro is gemaakt van Tinto de Toro, de lokale variant van Tempranillo in het wijngebied Toro, afkomstig van wijnstokken met een leeftijd van meer dan 50 jaar oud. De oogst is volledig met de hand in de eerste 15 dagen van oktober als de druiven volledig rijp zijn. De druiven worden zacht geperst in een pneumatische pers, waarna een natuurlijke vergisting plaatst vind in betonnen tanks bij een temperatuur onder 24°C. Één vijfde deel van de wijn ondergaat een houtlagering van 3 maanden op Frans eiken, waarna de wijn wordt gebotteld zonder filtratie om zijn natuurlijke eigenschappen te behouden.

 

Kleur:    

De wijn heeft een dieprode kleur met paarse gekleurde tinten.                     

Geur: 

De geur is intens met aroma’s van rijp rood fruit, noten, specerijen en herkenbare houttonen.                        

Smaak:     

De wijn is vol in de mond, rijk, kruidig met rood fruit en ronde tannines, gevolgd door een lange complexe afdronk waarin het rijpe fruit prachtig combineert met de zachte houttonen. 
Een unieke wijn, die nationaal- en internationaal al vele bekroningen heeft ontvangen.

De smaak is rond, vol en krachtig met een zijdezachte lange afdronk.                       

Wijn & Spijs:                    

Matsu El Recio is een mooie begeleider van lamsvlees, stoofgerechten, gegrild vlees of rijke harde kazen.

Wijnhuis omschrijving:     

Matsu is het unieke duurzame biologische wijnproject van Vintae in het Spaanse wijngebied Toro. Het wijngebied Toro ligt ten noordwesten van Madrid aan de rivier de Duero en heeft sinds 1987 een D.O. erkenning. Raúl Acha, de wijnmaker van Vintae is opzoek gegaan naar oude wijngaarden voor biologische wijnbouw, in zijn zoektocht vond hij zelfs een wijngaard met wijnstokken van bijna 100 jaar oud. Deze zoektocht en het proces om de wijnen te maken komt terug in de naam van dit wijnproject. Matsu betekent; "geduldige balans" in het Japans. Matsu is geïnspireerd door de Japanse traditie van verzorging van de natuur in puurheid en eenvoud. Het is een hommage aan de Spaanse wijntraditie. Alle wijnen worden gemaakt van druiven die groeien in een volledig natuurlijke omgeving, volgens de meest geavanceerde biodynamische technieken. De Matsu trilogie van wijnen verbeeldt de drie generaties van wijnmakers. 

Land: Spanje
Gebied: Toro
Druivensoort: Tinto de toro (Tempranillo)
Wijnhuis: Vintae
Jaar: 2019
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 15%
Wijn kleur: Rood
0 sterren op basis van 0 beoordelingen