Giol Verduzzo
Beschikbaarheid: | Niet op voorraad |
Duivensoort: Verduzzo
Wijnhuis: Giol
Gebied: Veneto
Land: Italië
Omschrijving:
Verduzzo, in het verleden één van de meest aangeplante druiven in het gebied is nu bijna uitgestorven. Veelal heeft de Verduzzo plaats moeten maken voor internationaal meer bekende druiven, maar gelukkig zijn er producenten als Giol die deze hele fruitige druif juist op hoge kwaliteit produceren!
Een heerlijke aanrader bij spicy eten of gewoon heerlijk als aperitief wijn!
Kleur:
Stro geel
Geur:
Heerlijke volle neus met tropisch fruit en meloen met rijpe gele peer.
Smaak:
De aanzet is heerlijk tropisch met een zacht mondgevoel en zwoele rijpe fruittonen in de afdronk.
Wijn & Spijs:
Witvis, vegetarisch, spicy Oosters, wit vlees, zachte romige kaas, tonijn & zwaardvis, kipgerechten
Wijnhuis omschrijving:
Azienda Agricola Giol ligt in het hart van San Polo di Piave, op 35 km afstand van Venetië (Veneto) en is het oudste prosecco huis uit Italië (1427). Het handelsmerk van dit wijnhuis is het tegenwoordig onbewoonde kasteel Giol. Hier liggen in de kelders, onder toeziend oog van de jonge Venetiaanse wijnmaker Vittorio Carraro, de wijnen te rijpen, achter meters dikke muren en daardoor op een constante temperatuur. De recente geschiedenis van het kasteel en de wijnkelders gaat terug naar de gebeurtenissen rond 2 families: eerst de Papadopoli familie en later de Giol familie. De graaf Papadopoli, een Venetiaanse bankier, gebruikte het kasteel als zijn zomerverblijf en verliet Venetië tijdens die maanden om de supervisie te houden over oogst op zijn oneindig landgoed. In 1923 verkocht de familie het enorme landgoed met meer dan 60 geannexeerde boerderijen en het kasteel aan commandant Giovanni Giol. Hij was net teruggekeerd uit Zuid-Amerika na een zeer succesvolle emigratieperiode. Hij betrok het kasteel en ging verder met het werk van de graaf. Met behoud van de structuur en de oude wijnkelders, bouwde hij een tweede vaten kamer, nog steeds bekend wegens zijn afmeting en charme. Na de bijdragen van de volgende drie generaties is het volledige complex in een uitstekende staat en is er een wijnhuis overgebleven waar geweldige wijnen worden geproduceerd. Allen van biologische druiven gemaakt, veganistisch, soms ook zonder toegevoegd zwavel en met relatief lage alcoholpercentages.
Land: | Italië |
Gebied: | Veneto |
Druivensoort: | Verduzzo |
Wijnhuis: | Giol |
Jaar: | nvt |
Inhoud: | 0.75L |
Alcohol percentage: | 12% |
Wijn kleur: | Wit |